Mozaïekbank maken

Elke bank zijn eigen verhaal

OBS Bibit in Tilburg koos vanwege het 30-jarig bestaan van de school voor mozaïekbank van Cristallo. Zij hebben alle leerlingen betrokken in het gehele proces en gingen een mozaïek bank maken.

Direct aan het begin van het schooljaar kon elke leerling een tekening maken van wat zij graag op de bank gemozaïekt wilden hebben. Uit elke klas werd de mooiste / meest geschikte tekening gekozen en die zijn allemaal op de mozaïekbank terecht gekomen. Het ontwerp werd door Cristallo op de bank geplaatst en een week later stond de bank klaar om gemozaïekt te worden.

In oktober 2022 hadden zij een feestweek met allerlei festiviteiten. Eén van de festiviteiten was dat alle leerlingen, in kleine groepjes met ondersteuning van enkele ouders, een deel van de bank mee konden mozaïeken. De allerkleinsten konden prima meehelpen met wat grotere kleurvlakken, grotere kinderen konden gedetailleerder aan het werk. Supergezellig ook!

Iedereen vond het enorm leuk om te doen en was trots om deel uit te maken van het “mozaïekteam”. Het mozaïeken vorderde zo erg vlot.

Op dinsdag 31 januari werd “het Bibit-bankje” gepresenteerd voor iedereen. Alle kinderen zaten vol spanning klaar en er werd luidkeels afgeteld tot het moment dat het kleed van de bank werd gehaald.

Het was voor ons een erg plezierige samenwerking met onze contactpersonen van OBS Bibit!

OBS Bibit, Tilburg

Pre-animatie mozaiekbank Bibit
Mozaiekende leerling
Mozaiekbank Bibit feest
Mozaïekbank Bibit

Een eigen unieke mozaïekbank maken is het project voor je
basisschool, zorginstelling, buurthuis of woongroep.