Mozaïekbank maken

Een eigen mozaïekbank maken

Een eigen mozaïekbank maken: als ware kunstenaars met kleurrijke steentjes een ontwerp tot leven brengen. Geen bank is hetzelfde, omdat jullie zelf bepalen hoe de mozaïekbank eruit komt te zien. Een bonte versiering, een strak kunstwerk of een weerspiegeling van de organisatie. De bank wordt precies zoals jullie dat willen.

Makkelijk en uniek

Onze mozaïekbanken zijn uniek, en jullie maken ze nog specialer. Jullie veranderen het beeld steentje voor steentje en brengen de bank tot leven. Het versieren van een mozaïek bank is makkelijk voor iedereen. Jonge kinderen laten hun creativiteit de vrije loop. Bewoners van zorginstellingen werken fanatiek samen. En iedereen heeft sociaal contact tijdens het maken van een unieke bank. Omdat de kunststof steentjes niet geknipt hoeven worden scheelt dat veel tijd bij het maken én is er geen risico op snijwondjes.

Wij leveren de tempex bank, de kunststof steentjes in de juiste kleuren, de mozaïeklijm en het gekozen voegsel. Jullie aangeleverde ontwerp tekenen wij perfect af op de bank. Wat rest is de bank kleur en karakter geven. Daar komen jullie weer aan zet, want dan gaan jullie de bank mozaïeken. Met zo’n compleet pakket kan het proces eigenlijk niet fout gaan. Roep je innerlijke kunstenaar op: versier, plak en fleur op totdat er een bank staat waar je u tegen zegt. En dan neerploffen op je eigen mozaïek bank: dat geeft echt een goed gevoel.

De mozaïekbank:

  • is 118 cm breed, 85 cm hoog en 90 cm diep;
  • kan met 15 verschillende kleuren steentjes gemozaïekt worden;
  • wordt afgewerkt met mozaïekvoegsel in de kleur antraciet of zilvergrijs;
  • is te maken in ongeveer 90 uur;
  • weegt helemaal af maar 28 kilo;
  • maak je het liefst met een groot ontwerp, te veel detail wordt lastig;
  • staat het beste binnen of op een afgesloten buitenruimte;
  • is een leuk sociaal project voor kleine én grote groepen.

Bekijk de prijzen

Kunstwerk met kunststof

Bij ‘mozaïek’ denk je ongetwijfeld aan de glazen of stenen tegels die een kleurrijk geheel vormen: steentjes die Romeinse tempels tot kunstwerken maakten en waarmee Gaudí Barcelona kleur gaf. Net als Gaudí en de Romeinse kunstenaars geven jullie kleur aan een unieke mozaïekbank, maar dan met kunststof steentjes.

Dat scheelt veel tijd in het maakproces, omdat je de steentjes niet hoeft te knippen. Ook is het superveilig, omdat er geen scherpe randjes aan zitten. Het grootste voordeel is misschien nog wel dat ze in allerlei vormen bestaan. Waar glas en tegels vaak rechte lijnen hebben en dus geknipt moeten worden, is kunststof veel meer organisch. Dat geeft nog meer creatieve mogelijkheden: geen vorm te gek, geen bocht te groot, ieder ontwerp is mogelijk.

Lichtgewicht, zwaar opvallend

Mozaïek
mo·za·iek (het; o; meervoud: mozaïeken)
1 (veelkleurige) stukjes steen, glas, marmer als vloerwerk of wandversiering
2 bont, gevarieerd geheel

Binnen of buiten?
Die mozaïekbank, zet je die nou binnen of buiten? Je zet ‘m waar je wilt. De bank staat prachtig binnen, maar pronkt ook buiten. Let wel op: omdat de bank maar zo weinig weegt is die makkelijk te verplaatsen. Zet je ‘m openbaar toegankelijk, zorg er dan voor dat ie beschermd staat zodat jullie kunstwerk niet zomaar wordt beklad of weggenomen…

Inspiratiebank

Een eigen unieke mozaïekbank maken is het project voor je
basisschool, zorginstelling, buurthuis of woongroep.